Nu börjar det ju verkligen hÀnda saker

Allt eftersom Fenris tar trafik bÀttre och bÀttre, och vÀdret blivit lite mer inbjudande (eller Àr det egentligen utbjudande?), sÄ har det blivit lÀttare för oss att gÄ lite andra rundor Àn vi gjort tidigare. Idag verkade han ha extra energi pÄ morgonen, sÄ jag provade pÄ vinst och förlust att gÄ till en av grannarna som han aldrig fÄtt trÀffa, och hÀlsa pÄ.

Det gick hur bra som helst. Han var precis lika glad och social som med alla andra han trÀffat hittills.

PÄ vÀgen tillbaka sÄ trÀffade vi oplanerat en annan av grannarna, som bor ytterligare lite lÀngre bort. Det gick om möjligt nÀstan Ànnu bÀttre, och Idun visade hur man gör nÀr man gÄr tillsammans med folk man kÀnner. Efter nÄgot hundratal meter visserligen i maklig takt kunde man nÀstan tro att han aldrig gjort annat. Fantastiskt vad demonstration, uppmuntran och lite godis kan göra.

Han sov gott en bra stund efter den promenaden och de tvĂ„ mötena. TyvĂ€rr missade jag till att börja med att han vaknade sĂ„ det blev en olycka inne. Undrade en stund varför han inte kissade nĂ„got ute nĂ€r vi gick ut… NĂ„ja, det blev i alla fall pĂ„ golvet, sĂ„ det var lĂ€tt att torka upp.

NĂ„gra timmar senare stötte vi ihop med tvĂ„ andra flanörer som han heller inte hade trĂ€ffat tidigare. Det gick vĂ€l kanske inte riktigt lika bra, men Ă„tminstone pĂ„ ett positivt sĂ€tt – han fick inte hĂ€lsa riktigt sĂ„ mycket som han hade velat innan de skulle gĂ„ vidare, och det gav han uttryck för.

Hans röst Àr det i alla fall inget fel pÄ.

Sover gott hela nÀtterna gör han ocksÄ. Det kÀnns som att det var riktigt lÀnge sedan sist nu som jag ens behövde torka upp nÄgon olycka nÀr vi varit pÄ vÀg ut pÄ morgonen. Han lÀr sig bÀttre och bÀttre att kissa Àr nÄgot man gör utomhus, Àven om jag ibland inte hinner ut med honom i tid. Jag kanske borde ge honom en egen nyckel? Han har ju redan namnbricka med adressen hem, ifall att han skulle behöva frÄga nÄgon om vÀgen.

DÀremot sÄ har jag faktiskt hittat nÄgot som det nog Àr han som har tuggat sönder, den odÄgan.

Ett skosnöre.

Hyfsat snyggt och prydligt avklippt var det ocksÄ, nÀra tÄrna pÄ en av skorna.

Blir det inte vĂ€rre Ă€n sĂ„, ja, dĂ„ kanske jag kan leva med den förlusten…