Vi gick nog lite för lĂ„ngt dĂ€r…

Nej, det Àr inte riktigt sÄ illa som det lÄter.

Överlag gĂ„r det riktigt bra. Jag skippade kompostgallren inne igĂ„r (lördag), och det gick pĂ„ det stora hela utmĂ€rkt. Visste jag inte bĂ€ttre sĂ„ skulle jag sĂ€ga att Fenris i stort sett Ă€r rumsren, men han har sĂ„ klart svĂ„rt att hĂ„lla sig nĂ„gra lĂ€ngre stunder Ă€ndĂ„ sĂ„ det vill Ă€ndĂ„ till att jag Ă€r snabb pĂ„ att förstĂ„ att det Ă€r det han vill nĂ€r han vill ut. Det mĂ€rks i alla fall att han vill utrĂ€tta sina behov ute, Ă€ven om vi inte alltid hinner.

En av grannarna tog ner nÄgra trÀd bÄde i fredags och igÄr, sÄ Fenris fick tillfÀlle att se och höra bÄde motorsÄg och traktor ganska nÀra inpÄ. Han var mer nyfiken Àn nÄgot annat.

Idag (söndag) blev det tvĂ„ hela Ă€ventyr för Fenris. Jag tror att det blev lite för mycket, trots att vi egentligen inte gick sĂ„ lĂ„ngt – bara vĂ€ldigt mycket intryck för honom pĂ„ en och samma gĂ„ng. Han hade i alla fall svĂ„rt att koppla av efterĂ„t och har naturligtvis sovit mycket efter att han vĂ€l varvade ner.

Han kommer ocksÄ mer och mer underfund med att trafiken inte Àr sÄ farlig trots allt. Nu gÄr han nÀstan lika gÀrna mot vÀgen, och kommer vi bara över vÀgen (jag fÄr fortfarande locka honom en del, men han följer i alla fall med utan att se ut som att han vill vÀnda och springa tillbaka hem igen) sÄ tycker han att det Àr riktigt roligt att utforska. Han kommer nog att bli en stor upptÀckare nÀr han bara blir lite större och orkar gÄ lÀngre.

DĂ€remot sĂ„ hĂ€lsar han att nĂ€r det Ă€r -20 grader ute sĂ„ Ă€r det kallt. Jag har lovat honom att det ska bli mildare. Blev vĂ€ckt i morse till -12, dimma och tjock rimfrost…

Han och Idun kommer riktigt bra överens nu för tiden, Àven om hon fortfarande kan grymta en del pÄ honom nÀr han Àr extraspeciellt jobbig. Men sÄ en stund senare ligger de nÀrapÄ i samma bÀdd och kopplar av eller sover.

En av de fÄ sakerna som Àr trÄkigt Àr att han vÀldigt gÀrna bÄde biter pÄ och grÀver i biabÀddarna. Det Àr ju nu inget konstigt att valpar biter pÄ saker, och om jag nu absolut mÄste vÀlja sÄ köper jag hellre ett nytt överdrag till en biabÀdd Àn ett nytt köksbord eller elkablage (numera Àr han för det mesta nÀrapÄ exemplarisk med att inte tugga pÄ det mesta andra!), men det Àr ÀndÄ nÄgot vi jobbar pÄ att fÄ bort.

Det ska nog bli fason pĂ„ honom ocksĂ„ till slut! 🙂